Author Topic: Program update 7.0.1451  (Read 274129 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline chris...

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 2996
Re: Program update 7.0.1451
« Reply #150 on: June 30, 2012, 09:37:38 AM »
It updates successfully and instructed to restart the computer so I restarted? Everything went well after that not until i faced a weird and annoying problem. It can't even open up Outlook Express, can't open up IE and Google Chrome, and even some of other programs! At last but not least Computer can't even up re-start up after restarting same thing applies to shutting down? Can't even shut it down? This problem didn't appear before I applied the new program update 7.0.1451

Is Avast blocking something or somehow something isn't working properly? Or is it the computer problem?

The same happened here. I uninstalled in safe mode (using aswClear) restarted and reinstalled the version 7.0.1426 and everything returned to work fine.

w7hp64 - corei7 - boot SSD 40GB intel - kingston 8GB ddr3 - Asus P7P55D PRO mobo.
Hello,
Also same problem here just after yesterday update to 7.0.1451
ex:I use automatic windows batch and it stop working after some time because windows doesn't found exe or dll like wget.exe , tasklist.exe , ping.exe , .... even this morning wrong appl eventlog in eventviewer (I can't see what happened this night)

So , how can I found and downgrade to version 7.0.1426 like you say.
Ps:no backup point aviable

Thanks

hihoyomama

  • Guest
Re: Program update 7.0.1451
« Reply #151 on: June 30, 2012, 09:43:05 AM »
after update my wifi wouldn't connect... had to restore from system image as un-installation didn't fix it.

running windows 7 (64-bit) SP2

anyone else have this problem?

Nawach

  • Guest
Re: Program update 7.0.1451
« Reply #152 on: June 30, 2012, 10:20:38 AM »
Hi everyone,

Same problem as StaticGuy here, with Win XP SP3 Home Edition.
At first start, everything seems to load correctly, then WinPatrol warns me about "new" IE helpers and add-ons, that have been installed for ages (it starts with Avast WebRep interestingly).
Then, font display is corrupted in the task bar, icons appear and disappear when browsed on and off

EDIT:
Not quite sure what happened here...? My problem seems to have fix itself without any intervention from me, except a 5th or 6th reboot in Safe Mode. It's been 15min and everything looks fine.
I took the opportunity to check "load Avast services after system services" in the Settings section. Don't know if it will help in anyway, actually...

Will keep you in the loop if anything changes
« Last Edit: June 30, 2012, 10:53:33 AM by Nawach »

Offline Herrminator

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 26
Re: Program update 7.0.1451
« Reply #153 on: June 30, 2012, 10:46:44 AM »
Anyone experiencing the memory leak described here:
http://forum.avast.com/index.php?topic=100359.0

Regards

chimpmonkey

  • Guest
Re: Program update 7.0.1451
« Reply #154 on: June 30, 2012, 12:44:12 PM »
Hye, i just updated to 7.0.1451 and my in browser security on Mozilla Firefox 9 has stopped working at all
i get no site ratings now or am unable to submit my own rating for a site, ive tried disbaling and reinabling the plugin and restarting Firefox severally but it just doesn't seem to work anymore
it was working perfectly fine before the update last night :/
anyone know how to fix this or if this is actually a glitch with the update
thanks

Dave50

  • Guest
Re: Program update 7.0.1451
« Reply #155 on: June 30, 2012, 01:09:04 PM »
Hello -- running Windows 7 x64 Sp1, all updates.  Clean install of 7.0.1451 from File Hippo.  WebRep appears to be half-working.  With IE9, if I go to a web site, the green bars are there, below the URL, just as they should be.  However, if I use Google or Bing to search for anything, I get the search results but absolutely no sign of WebRep -- no site ratings.

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 89442
  • No support PMs thanks
Re: Program update 7.0.1451
« Reply #156 on: June 30, 2012, 02:32:54 PM »
<snip quote>

More likely to be your firewall (which is ?) blocking the new changed components of avast, namely avastSvc.exe, which requires internet access or the web shield and mail shield won't be able to connect (effectively blocking internet connection).

I have Windows Firewall?

The windows XP firewall has zero outbound protection, so shouldn't be causing this effect.

Try a repair of avast:
XP - Add Remove programs, select 'avast! Anti-Virus,' click the Change/Remove button and select Repair, click next and follow.

You may need to reboot after the repair.

If that doesn't work it would be better for you to create your own new topic, so we can help or your problem could get lost and confuse this notification topic.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 24.6.6121 (build 24.6.9241.848) UI 1.0.809/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

naren17

  • Guest
Re: Program update 7.0.1451
« Reply #157 on: June 30, 2012, 02:56:05 PM »
The problem with the autosandbox it's that it attempts to sandbox about 50% or more of the programs I run, which are all 100% completely safe, but still it closes them, it's incredibly annoying. I ended up disabling the autosandbox completely, it's just too disruptive.
Just set the auto-sandbox to Ask instead of Auto. Then you will have the option to run a file normally which will add it to the sandbox exclusions and that file will never be questioned again.

I have it set to "ask', still, it prompts me to sandbox just too many progs, that's why I ended up disabling it altogether...It can't be right that the sandbox finds about 80% of programs "unsafe", whatever the reason.

Whitelist approach would be a great help overcoming this prob.

I think they should think of whitelisting approach now.

Offline bob3160

  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 48701
  • 64 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re: Program update 7.0.1451
« Reply #158 on: June 30, 2012, 03:12:21 PM »
The problem with the autosandbox it's that it attempts to sandbox about 50% or more of the programs I run, which are all 100% completely safe, but still it closes them, it's incredibly annoying. I ended up disabling the autosandbox completely, it's just too disruptive.
Just set the auto-sandbox to Ask instead of Auto. Then you will have the option to run a file normally which will add it to the sandbox exclusions and that file will never be questioned again.

I have it set to "ask', still, it prompts me to sandbox just too many progs, that's why I ended up disabling it altogether...It can't be right that the sandbox finds about 80% of programs "unsafe", whatever the reason.

Whitelist approach would be a great help overcoming this prob.

I think they should think of whitelisting approach now.
When you select "Run normally" and then check the box to remember that answer, you're creating a whitelist.
Free Security Seminar: https://bit.ly/bobg2023  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 11 Pro v24H2 64bit, 32 Gig Ram, 1TB SSD, Avast Free 24.4.6112, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq -- My Online Activity https://bit.ly/BobGInternet

thesilentman

  • Guest
Re: Program update 7.0.1451
« Reply #159 on: June 30, 2012, 03:20:50 PM »
1451 brings two problems on my machine.

As far as I have noticed until now:

1) I had my firewall settings set to Home/ Low Risk Zone and found the settings suddenly at Public/ High Risk Zone

2) It switches randomly into Safezone, opening up from 5 to 20 browser sessions on Safezone Startup.


Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 76029
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: Program update 7.0.1451
« Reply #160 on: June 30, 2012, 04:13:37 PM »
It switches randomly into Safezone, opening up from 5 to 20 browser sessions on Safezone Startup.

-> http://forum.avast.com/index.php?topic=100276.msg801406#msg801406
W8.1 [x64] - Avast Free AV 23.3.8047.BC [UI.757] - Firefox ESR 102.9 [NS/uBO/PB] - Thunderbird 102.9.1
Avast-Tools: Secure Browser 109.0 - Cleanup 23.1 - SecureLine 5.18 - DriverUpdater 23.1 - CCleaner 6.01
Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

StrangeCrunchy1

  • Guest
Re: Program update 7.0.1451
« Reply #161 on: June 30, 2012, 04:19:51 PM »
I have a similar problem.  I restared after upgrading, and now 3 of my shields are disabled, and I can't bring them back online; FileSystem Shield, IM Shield, and P2P Shield...they were running fine before...don't understand what happened...

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 76029
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: Program update 7.0.1451
« Reply #162 on: June 30, 2012, 04:24:32 PM »
I have a similar problem.  I restared after upgrading, and now 3 of my shields are disabled, and I can't bring them back online; FileSystem Shield, IM Shield, and P2P Shield...they were running fine before...don't understand what happened...

Repair avast!:
1. Control Panel -> Add/Remove programs -> avast!
2. Click on 'Repair'.
3. Follow instructions.
4. Reboot.
W8.1 [x64] - Avast Free AV 23.3.8047.BC [UI.757] - Firefox ESR 102.9 [NS/uBO/PB] - Thunderbird 102.9.1
Avast-Tools: Secure Browser 109.0 - Cleanup 23.1 - SecureLine 5.18 - DriverUpdater 23.1 - CCleaner 6.01
Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

thesilentman

  • Guest
Re: Program update 7.0.1451
« Reply #163 on: June 30, 2012, 05:20:17 PM »
It switches randomly into Safezone, opening up from 5 to 20 browser sessions on Safezone Startup.

-> http://forum.avast.com/index.php?topic=100276.msg801406#msg801406
Yeap, I found that thread after my post, but there's still the other thing that just changes settings without me knowing - nor wanting to do so...

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 76029
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: Program update 7.0.1451
« Reply #164 on: June 30, 2012, 05:26:31 PM »
Yeap, I found that thread after my post, but there's still the other thing that just changes settings without me knowing - nor wanting to do so...

If I had an answer to that, I would've posted it. ;)
W8.1 [x64] - Avast Free AV 23.3.8047.BC [UI.757] - Firefox ESR 102.9 [NS/uBO/PB] - Thunderbird 102.9.1
Avast-Tools: Secure Browser 109.0 - Cleanup 23.1 - SecureLine 5.18 - DriverUpdater 23.1 - CCleaner 6.01
Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0